55. Međunarodna regata - Bled

13. lipnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Na 55. međunarodnoj regati koja se održala na Bledu u Sloveniji nastupila su četvorica seniora te četvorica juniora ''Jadrana''.

Dva tjedna nakon što je na Bledskom jezeru održana prva regata Svjetskog kupa, Bled je ponovno ugostio veslače na tradicionalnoj međunarodnoj regati.

Veslači ''Jadrana'' nastupili su u seniorskoj konkurenciji sa četvoricom veslača koji su prvog dana regate veslali dvojce bez kormilara. Regata je započela kvalifikacijskim utrkama u petak popodne u kojima su nastupili Josip Stojčević i Branimir Vujević te u svojoj eliminacijskoj skupini zauzeli četvrto mjesto što nije bilo dovoljno za finale u utrci koja je bila dosta brža od druge eliminacijske skupine, pa se može reći i da su imali malo nesreće jer je četvrti dvojac u njihovoj skupini imao bolje vrijeme od prvoga u drugoj eliminacijskoj skupini. Braća Marin i Branko Begović također nisu uspjeli izboriti finale zauzevši peto mjesto u istoj eliminacijskoj skupini.

U utrci finala B dvojca bez kormilara seniora posada Josip Stojčević i Branimir Vujević zauzela je prvo mjesto, a Marin i Branko Begović treće.

Kod juniora su nastupili Mate Ledenko i Mile Čakarun koji su se u dvojcu bez kormilara, osvajanjem drugoga mjesta u svojoj eliminacijskoj skupini u kojoj su pobijedili vrlo dobar dvojac ''Partizana'' koji ih je pobijedio na regati u Beogradu, plasirali u finale gdje su zauzeli četvrto mjesto sa zaostatkom od četri sekunde u napetoj utrci u kojoj je pobijedila posada Švicarske ispred Mađarske i ''Dravskih elektrana'' iz Maribora.

Roko Pekić i Ante Antišin nastupili su u četvercu bez kormilara juniora sa veslačima šibenske ''Krke'' Jerom Gulinom i Ivicom Banom. Ova posada je uspjela napraviti tek dva zajedničkih treninga u Šibeniku nekoliko dana prije regate pa je i to sigurno utjecalo na njihov plasman u utrci u kojoj su zauzeli peto mjesto i nisu se baš uspjeli najbolje snaći. Za izravnim konkurentom, posadom ''Istre'', koja je zauzela drugo mjesto, zaostali su desetak sekundi. Drugoga dana natjecanja ova posada uspjela je znatno bolje odveslati utrku zauzevši četvrto mjesto ali sa puno manjim zaostakom za posadom ''Istre'' gdje su čak do 1500 metara utrke bili ispred ali opet nisu uspjeli izdržati u finišu utrke zaostavši oko četiri sekunde za Istranima.

U nedjelju su u seniorskoj konkurenciji nastupali braća Begović u dvojcu bez kormilara. U utrci eliminacija uspjeli su pobijediti u svojoj skupini dok su u finalu zauzeli peto mjesto.

Još su u nedjelju u četvercu bez kormilara seniora nastupila seniorsko - juniorska kombinacija u kojoj su veslali Branimir Vujević i Josip Stojčević te juniori Mate Ledenko i Mile Čakarun. Iako su osvojili posljednje mjesto u finalu, ova utrka je prvenstveno bila namjenjena za stjecanje iskustva za naše mlade juniore i rezultat nije bio u prvom planu.

Rezultate regate pogledajte u rubrici rezultati.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr