Međunarodna regata - Beograd

23. svibnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Dvojac bez kormilara juniora Mate Ledenko i Mile Čakarun zajedno sa svojim trenerom Danijelom Bajlom nastupio je na međunarodnoj regati u Beogradu u sklopu još jedne provjere juniorskih kandidata za sastav hrvatske izborne vrste.

Po prvi puta nakon više od dvadeset godina jedna posada ''Jadrana'' nastupila je na beogradskoj Adi Ciganliji, ako izuzmemo nastup braće Eškinja 2003. na U23 SP u osmercu, posljednji puta ''Jadran'' je nastupio u Beogradu 1989. na prvenstvu Jugoslavije.

Regata je održana u dva dana, odnosno u subotu i nedjelju, a prvog dana natjecanja Mate Ledenko i Mile Čakarun nastupili su u jutarnjim kvalifikacijama u kojima su osvojili prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te se plasirali u finale u kojem su zauzeli drugo mjesto sa zaostatkom od šest sekundi iza vrlo dobre posade dvojca bez kormilara beogradskog ''Partizana''.

Drugoga dana natjecanja u Beogradu Mate Ledenko i Mile Čakarun opet su veslali u dvojcu bez kormilara ali su ovoga puta uspjeli uvjerljivo pobijediti u finalu sa dobrim vremenom od 6 minuta 54 sekunde ispred posade ''Danubiusa'' iz Novog Sada.

S obzirom da su obojica veslača tek prva godina juniora, moramo biti zadovoljni njihovim rezultatima u prvom dijelu sezone, a ovom regatom nastavljen je niz dobrih rezultata, koji će, nadamo se, biti nastavljen i dalje.

Rezultate regate pogledajte u rubrici rezultati, a nekoliko slika u foto galeriji.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr