13. Međunarodna regata i 10. Croatia Masters open - Zagreb

06. lipnja 2010. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Seniori i juniori ''Jadrana'' nastupili su u Zagrebu na 13. Međunarodnoj regati i 10. Croatia Masters openu poznatijoj po nazivu ''Jumbova regata''.

Regata je održana u dva dana, a za juniorske je veslače ova regata bila kriterijska pa su tako u dvojcu bez kormilara nastupile dvije naše posade u sastavu: Mate Ledenko i Mile Čakarun te Roko Pekić i Ante Antišin. Utrka kvalifikacija dvojca bez kormilara poslužila je kao provjera juniorskih kandidata za sastav izborne vrste, a posada Ledenko - Čakarun je sigurnom pobjedom ispred dvije posade ''Istre'' iz Pule, unatoč zdravstvenim problemima Mile Čakaruna, još jednom pokazala da je ove godine među hrvatskim juniorskim posadama ispred konkurencije i potvrdila svoj status izboren još na regati Croatia open u travnju. Ovom pobjedom izborili su i pravo nastupa na Olimpijskim igrama mladih koje će se ove godine po prvi puta održati u Singapuru krajem kolovoza. Roko Pekić i Ante Antišin zauzeli su četvrto mjesto ispred još jedne posade ''Istre' i posade šibenske ''Krke''. Nakon utrke dvojaca Roko Pekić i Ante Antišin su odveslali još i utrku četverca bez kormilara sa veslačima ''Istre'' i zauzeli drugo mjesto.

Na regati su nastupili i seniori koji su prvog dana veslali također dvojce bez kormilara, a u finalu su uvjerljivo pobijedili Josip Stojčević i Branimir Vujević sa solidnim rezultatom od 6 minuta i 40 sekundi ispred naše druge posade braće Marina i Branka Begovića i posada ''Iktusa'', ''Jadrana'' iz Rijeke, kombinacije ''Mladosti'' i ''Iktusa'' te druge posade ''Iktusa''.

Još su prvog dana nastupili u četvercu bez kormilara mlađi seniori Marin Mašina, Marko Đurica, Toni Bilan i Karlo Bilić zauzevši treće mjesto ne baš sjajnim nastupom.

U nedjelju su od juniora nastupali samo Roko Pekić i Ante Antišin i to u kombiniranim posadama četverca bez kormilara sa veslačima ''Krke'' gdje su zauzeli drugo mjesto iza posade ''Istre'' i kombiniranom osmercu sa veslačima ''Istre'' i ''Krke'' gdje su osvojili prvo mjesto.

Seniori su drugoga dana regate veslali četverce bez kormilara, a posada Josip Stojčević, Branimir Vujević, Marin i Branko Begović zauzela je drugo mjesto iza kombinirane posade ''Iktusa'' i ''Trešnjevke'' dok je druga posada Marin Mašina, Marko Đurica, Toni Bilan i Karlo Bilić zauzela četvrto mjesto.

Rezultate regate pogledajte na ovom linku.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr