Prvakinje SFRJ u četvercu za juniorke 1964. Nataša Colić, Jasenka Dobrović, Zorka Pavić, Krasna Jakaša sa kormilarkom Srnom Medić i trenerom Antom Lovrovićem

In memoriam Nataša Colić - Merlo

26. kolovoza 2010. Piše: Petar Milin / Drago Marić | preuzmi pdf format teksta

U Zadru je nakon duge i teške bolesti u 65 godini života preminula naša bivša veslačica Nataša Colić - Merlo. Nataša je u ''Jadranu'' veslala početkom 60 tih godina prošlog stoljeća u jednoj od generacija djevojaka koje su uspješno nastupale za ''Jadran'' prije nego li se ugasilo žensko veslanje u Klubu, a kasnije je postala ugledna stomatologinja.

Zapamtiti ćemo je i kao jednu od ''Jadranovih'' pionirki ženskog veslanja i već time Nataša Colić naći će mjesto u povijesti ovoga grada i njegovoga sporta.

Na gornjoj slici je Nataša zajedno sa Jasenkom Dobrović, Krasnom Jakašom, Zorkom Pavić, kormilarkom Srnom Medić te trenerom Tonkom Lovrovićem u Mariboru 1964. nakon osvajanja prvog mjesta u četvercu sa kormilarom za juniorke na prvenstvu Jugoslavije.

Čitava obitelj Colić bila je usko povezana sa ''Jadranom'' pa je tako njezin brat Ante također bio istaknuti veslač ''Jadrana'', a otac Mario Colić dugo je godina bio dopredsjednik i član Upravnog odbora Kluba.

Posljednji ispraćaj bio je 26. kolovoza na Gradskom groblju u Zadru.

U ime Veslačkog kluba ''Jadran'' izražavamo najdublju sućut obitelji pokojne Nataše Colić - Merlo.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr