Veslački maraton Vukovar - Ilok

3. listopada 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Ove godine se u Vukovar na 6. Veslački maraton do lloka uputila do sada najveća karavana veslača ''Jadrana'' u kojoj su uz tradicionalne ''hodočasnike'' veterane bili seniori i juniori te ostali predstavnici Kluba, među kojima i predsjednik Klaudio Stipčević i trener Romano Bajlo.

Ovogodišnji maraton okupio je 29 osmeraca, koji su bili podjeljeni u kategorije veterana, gradova te otvorenu kategoriju. Naši veterani nastupaju već peti puta za redom na ovom maratonu, a ove godine nastupili su u sastavu: Joško Matulić, Danijel Kolega, Antonio Buča, Dino Žuvanić, Filip Eškinja, Hrvoje Eškinja, Petar Milin, Ivan Dukić s kormilarom Bartulom Kolegom. Kao i svaki maraton do sada veterani su uspjeli sigurno, naravno uz koji krvavi žulj i jedan ''veseli bliski susret'' s bugarskom teglenicom na Dunavu doveslati do 36 kilometara udaljenog Iloka. Na kraju uz vrijeme od 1 sata 57 minuta zauzeli su peto mjesto među veteranima.

U kategoriji gradova, zastupajući grad Zadar, nastupili su naših šest seniora i dvojica juniora u sastavu: Branimir Vujević, Branko Begović, Marin Begović, Josip Stojčević, Vanja Bušić, Toni Bilan, Marko Đurica, Karlo Bilić sa kormilarom Vitom Žuvanićem. Oni su pobijedili u kategoriji gradova s drugim rezultatom u ukupnom poretku maratona od 1 sat i 42 minute i 42 sekunde što je bilo 30 tak sekundi sporije od posade u kojoj su veslali hrvatski reprezentativci predvođeni veslačima četverca na pariće Damirom Martinom, Valentom i Martinom Sinkovićem. Obje posade srušile su rekord staze, što je po izrazito niskom vodostaju Dunava bio izvrstan rezultat.

Svih naših 26 sudionika ovogodišnjeg puta na maraton uživalo je ova tri dana u Vukovaru u odličnoj organizaciji domaćina HVK ''Vukovar'', kojima se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a posebno Borisu Martinu i Daliboru Žigiću na pomoći. I što reći na kraju, nego veselimo se dolasku do godine u Vukovar na sedmi Veslački maraton.

Ukupne rezultate svih kategorija pogledajte ovdje, a slike sa maratona pogledajte u foto galeriji.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr