Tradicionalno okupljanje veterana

25. srpnja 2009. Piše: Petar Milin Foto: Dino Bajlo | preuzmi pdf format teksta

Drugu godinu za redom održano je okupljanje bivših veslača ''Jadrana'' koje polako prerasta u tradiciju.

Inicijativu je pokrenuo još prošle godine Marko Dragičević - Chevo, a svi veslači su je sa zadovoljstvom odmah prihvatili. Ljeto je jedini način da se svi okupe na jednom mjestu, pošto nekolicina veslača živi i radi u Zagrebu. Tako je iskorištena prilika za izlazak na vodu u osmercu i zajedničku večeru na kojoj su se prepričavali događaji iz veslačkih i studentskih dana provedenih u Zadru i Zagrebu.

Nakon treninga na vodi u osmercu zaključeno je da ''još nismo za staro željezo'', iako neki nisu veslali već godinama, osmerac je išao vrlo dobro. Kasnije se uživalo u izvrsnoj pečenoj tunjevini, koju je odlično spekao Mladen Bajlo uz našeg barba Buču, koji je kao i uvijek sve pripremio.

Uz veslače Branimira Vujevića, koji još uvijek ne posustaje i aktvivno vesla, Antonija Buču, Marka Ruševa, Danijela Bajla, Vjekoslava Bobića, Marka Dragičevića, Joška Matulića, Petra Milina i ''posuđenog'' kormilara Kristiana Zelića, večeri su prisustvovali trener Romano Bajlo i predsjednik ''Jadrana'' Klaudio Stipčević.

Većina ovih veslača nastupiti će na tradicionalnom veslačkom maratonu od Vukovara do Iloka početkom listopada gdje se namjerava nastupiti sa dva osmerca, jednim u veteranskoj, a drugim u konkurenciji gradova.

Nadamo se druženju i sljedeće ljeto, a slike sa ovogodišnjeg okupljanja pogledajte u foto galeriji.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr