Vandalizam na djelu

13. studenoga 2009. Piše: Petar Milin

U noći sa 12. na 13 studenoga nepoznati vandali pokušali su gurnuti u more klupsku prikolicu za prijevoz brodova sa parkirališta ispred kluba pri čemu je na prikolici nastala materijalna šteta.

Ovo je već drugi pokušaj guranja prikolice u more u skoro vrijeme, a sva sreća što na njoj nisu bili brodovi koji su baš ovog jutra trebali biti prevezeni u Zagreb na daljinsku regatu, a tada bi šteta sigurno bila velika. Do sada je bilo i oštećivanja i odvezivanja brodova s prikolice koji su preko noći ostajali za jutarnji transport na regatu. Slomljena je i rampa na ulazu na parkiralište po tko zna koji puta.

Rezultat je to višegodišnjih problema s kojima se susreće Veslački klub ''Jadran'' do kojih je došlo uzurpacijom klupskog zemljišta od strane dvaju Caffe barova koji od prije nekoliko godina rade u prizemlju Veslačkog doma na ilegalno sagrađenoj terasi na pomorskom dobru bez ijedne radne dozvole, a u povratku sa njihovih noćnih ''partiya'' nepoznati vandali u više navrata su uništavali klupsku imovinu od pravljenja nereda na klupskoj terasi, što smo uspjeli spriječiti zatvaranjem terase sa željeznim vratima pa do oštećivanja prikolice za prijevoz brodova i samih brodova na prikolici.

Ovakvo ponašanje je i rezultat bezakonja koje općenito vlada u društvu i kojem nitko očito ne može stati na kraj ali Veslački klub ''Jadran'' je izašao i iz težih situacija kroz svoju burnu povijest kao pobjednik, pa će sigurno i sa ovim problemima izaći na kraj na isti način.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr