Svjetsko prvenstvo juniora - Brive

08. kolovoza 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Trojica veslača ''Jadrana'' nastupila su na Svjetskom prvenstvu juniora koje se održalo u francuskom Brive-la-Gaillardeu od 5. do 8. kolovoza.

U četvercu bez kormilara veslali su Karlo Bilić i Marko Đurica zajedno sa veslačima ''Mladosti'' Marijanom Filipovićem i Filipom Vojnićem - Zelićem, dok je u konkurenciji dvojaca na pariće nastupio Marin Mašina sa također veslačem ''Mladosti'' Borisom Gardijanom.

Natjecanje je započelo u srijedu 5. kolovoza prvim eliminacijskim utrkama, koje su održane po idealnim vremenskim uvjetima. Dvojac na pariće Marin Mašina i Boris Gardijan se osvajanjem trećeg mjesta plasirao u četvrtfinale, dok je četverac bez kormilara Karlo Bilić, Marko Đurica, Marijan Filipović i Filip Vojnić - Zelić također bio treći u svojoj skupini ali su samo prva dva mjesta vodila izravno u polufinale, tako da je četverac morao u repasaž, gdje je za izboriti polufinale trebao biti među prve dvije posade.

Drugog dana održane su utrke četvrtfinala dvojaca na pariće u kojem je naša posada zauzela peto mjesto, dok su u polufinale vodila samo prva dva mjesta. Oni su se u daljnjem tijeku natjecanja borili za plasman iza 12 mjesta i na kraju osvojili četvrto mjesto u finalu D odnosno 22 u ukupnom poretku. Četverac bez je utrku repasaža završio na petom mjestu. Iako su se dobro držali do posljednjih 500m utrke na kraju ipak nisu uspjeli pratiti tempo vodećih i biti među prva dva mjesta koja su vodila u polufinale. I oni su se u daljnjem tijeku natjecanja borili za plasman iza 12 mjesta i zauzeli četvrto mjesto u finalu C odnosno 16 ukupno.

Na kraju, može se reći da smo ipak očekivali nešto bolji plasman obje posade i dvojca na pariće i četverca bez kormilara.

Od ostalih hrvatskih posada koje su nastupile na prvenstvu u finale se plasirala samo posada dvojca bez kormilara riječkog ''Jadrana''. Hrvatska reprezentacija nastupila je sa 22 veslača raspoređenih u sedam posada. Ukupno je sudjelovalo gotovo 800 veslača iz 66 država svijeta.

Rezultate natjecanja možete pogledati na portalu worldrowing.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr