Pregled sezone 2009.

22. prosinca 2009. Piše: Petar Milin

Na kraju godine i još jedne veslačke sezone prisjetiti ćemo se važnijih uspjeha i nastupa na regatama koje su veslači ''Jadrana'' ostvarili u protekloj natjecateljskoj sezoni.

Krenuti ćemo od prvenstva Hrvatske koje je bilo vrlo uspješno i donijelo četiri državna prvaka u disliplinama četverca sa kormilarom juniora(Marin Mašina, Karlo Bilić, Marko Đurica, Josip Jurjević i kormilar Kristian Zelić), zatim kod mlađih juniora, koji su dominirali u svim rimen disciplinama od osmerca(Mate Ledenko, Roko Pekić, Antonio Adžić, Mile Čakarun, Ivan Crljenko, Ante Antišin, Vito Žuvanić, Josip Pavić i kormilar Marko Jakušić), koji je četvrti puta uzastopno postao prvak Hrvatske, dvojca bez kormilara(Mate Ledenko i Roko Pekić do četverca sa kormilarom(Ante Antišin, Antonio Adžić, Ivan Crljenko, Mile Čakarun i kormilar Marko Jakušić). Još je osvojeno drugo mjesto u osmercu juniora(Ivan Lulić, Dino Bajlo, Josip Pavić, Ivan Bezinović, Marin Mašina, Karlo Bilić, Marko Đurica, Josip Jurjević i kormilar Kristian Zelić) i treće mjesto u četvercu na pariće mlađih juniora(Željko Batur, Ivan Zubčić, Marko Perić i Ivan Bezinović).

Seniori su na prvenstvu Hrvatske malo podbacili, pa ove godine, po prvi puta nakon dugo vremena, nismo imali seniorske prvake države. Drugo mjesto u četvercu sa kormilarom(Branimir Vujević, Branko Begović, Marin Begović, Josip Stojčević sa kormilarom Kristianom Zelićem) bio je najbolji rezultat, dok je osmerac seniora završio kao četvrti.

Na međunarodnim regatama najviše uspjeha imao je naš najbolji veslač Josip Stojčević, koji je nastupio u četvercu bez kormilara reprezentacije na dvije regate Svjetskog kupa u Banyolesu, gdje je četverac uspio ući u finale i bio šesti te na drugoj regati svjetskog kupa u Munchenu gdje je osvojeno sedmo mjesto sa pobjedom u malom finalu. Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Poznanu i sa četvercem bez kormilara zauzeo 12 mjesto.

Od ostalih seniora braća Begović su nakon lošijeg starta u drugom dijelu sezone popravila formu, pa su tako zajedno sa Josipom Stojčevićem nastupili u osmercu na Europskom prvenstvu zauzevši sedmo mjesto. Na Europskom prvenstvu još je nastupio u četvercu bez kormilara i Toni Bilan, kojem je ovo bila prva seniorska sezona.

Na svjetskom prvenstvu juniora nastupila su tri naša veslača. Marko Đurica i Karlo Bilić u četvercu bez kormilara i Marin Mašina u dvojcu na pariće. Od njihovog nastupa očekivali smo ipak malo više, a ne borbu u donjem dijelu poretka, što se dogodilo u njihovom slučaju.

Na kraju, možemo zaključiti da je ovo bila još jedna uspješna sezona, naravno uvijek se može i bolje, što ćemo zasigurno ostvariti sljedeće godine.

Pregled važnijih rezultata sezone 2009. pogledajte ovdje.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr