Prvenstvo Hrvatske za seniore - Zagreb

16. svibnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Seniorsko prvenstvo Hrvatske održano je na Jarunu u Zagrebu. Veslači ''Jadrana'' osvojili su drugo mjesto u četvercu sa kormilarom i četvrto mjesto u osmercu.

Drugo mjesto u četvercu sa kormilarom osvojili su Branimir Vujević, Branko Begović, Marin Begović, Josip Stojčević sa kormilarom Kristianom Zelićem. Oni, nakon zanimljive utrke sa četvercem ''Iktusa'', u utrci u kojoj su vodili sve do 500 metara prije kraja, nisu uspjeli obraniti naslov prvaka države u ovoj disciplini.

Osmerac, koji su uz posadu četverca veslali Vanja Bušić, Toni Bilan, Marko Đurica i Karlo Bilić zauzeo je četvrto mjesto. U odnosu na prošlu sezonu vidljiv je napredak u ovoj disciplini do koje se u našem klubu posebno drži, a nadamo se da će se naš osmerac u narednim godinama ponovno vratiti u borbu za najviša mjesta na postolju, nakon nekoliko sušnih godina čiji je uzrok nagla promjena generacija i popunjavanje seniorskog osmerca juniorskim veslačima.

U veteranskom dijelu natjecanja nastupio je Dino Žuvanić u samcu za kategoriju B veterana i zauzeo drugo mjesto.

Slike sa prvenstva Hrvatske za seniore pogledajte ovdje.

 

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr