Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb

05. srpnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Na prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete održanom na Jarunu u Zagrebu veslači ''Jadrana'' osvojili su četiri prva, jedno drugo i jedno treće mjesto.

U subotu, prvog dana finalnih utrka, prvu pobjedu donio je četverac sa kormilarom juniora u sastavu: Marin Mašina, Karlo Bilić, Marko Đurica, Josip Jurjević i kormilar Kristian Zelić. Oni su napravili malo iznenađenje i pobijedili ispred vrlo dobre posade osječkog ''Iktusa''. Drugu pobjedu donio je osmerac mlađih juniora koji je suvereno vladao stazom i po četvrti puta za redom obranio naslov prvaka države u ovoj disciplini. Osmerac su veslali: Mate Ledenko, Roko Pekić, Antonio Adžić, Mile Čakarun, Ivan Crljenko, Ante Antišin, Vito Žuvanić, Josip Pavić i kormilar Marko Jakušić.

Drugi dan donio je još dvije pobjede, a ostvarili su ih dvojac mlađih juniora Mate Ledenko i Roko Pekić i četverac sa kormilarom mlađih juniora Ante Antišin, Antonio Adžić, Ivan Crljenko, Mile Čakarun i kormilar Marko Jakušić.

Odličan uspjeh postigao je i osmerac juniora osvajanjem drugog mjesta iza jake posade ''Iktusa''. Osmerac juniora su veslali: Marin Mašina, Karlo Bilić, Marko Đurica, Josip Jurjević, Ivan Lulić, Dino Bajlo, Josip Pavić i Ivan Bezinović s kormilarom Kristianom Zelićem.

Treće mjesto osvojio je četverac na pariće mlađih juniora u sastavu: Ivan Bezinović, Željko Batur, Ivan Zubčić i Marko Perić.

Od ostalih posada koje su nastupile na prvenstvu četvrta mjesta osvojili su četverac bez kormilara juniora u sastavu: Marin Mašina, Karlo Bilić, Marko Đurica, Josip Jurjević te dvojac na pariće Željko Batur, Ivan Zubčić. Šesto mjesto osvojio je četverac na pariće kadeta Luka Baričević, Roko Salama, Toma Čepinac i Bepo Šoša, a sedmo mjesto osvojio je dvojac na pariće mlađih juniora Vito Žuvanić i Marko Perić.

Rezultate pogledajte ovdje, a slike sa regate u rubrici foto galerija.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr