Croatia open 2009. - Zagreb

19. travnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Veslači ''Jadrana'' nastupili su u Zagrebu na našoj najjačoj međunarodnoj regati, 26. po redu Croatia openu, na kojoj je nastupio do sada rekordan broj posada. Najbolji rezultat na regati od veslača ''Jadrana'' postigao je Marin Mašina osvojivši prvo mjesto u kombiniranom četvercu na pariće juniora.

Prvog dana regate u konkurenciji juniora nastupile su dvije naše posade, dvojac bez kormilara Marko Đurica i Karlo Bilić i u samcu Marin Mašina. Kod dvojaca bez kormilara bilo je šest eliminacijskih skupina, a samo je prvo mjesto vodilo u finale. Naš dvojac zauzeo je drugo mjesto te tako ostao bez finala, dok su u finalu B osvojili također drugo mjesto ili ukupno osmo od 23 prijavljene posade. Marin Mašina u samcu imao je drugačiji zadatak, pošto je bio prijavljen velik broj samaca juniora (58), finale su izborile posade sa najboljih šest vremena. Naš veslač nije uspio biti među tih šest veslača koji su izborili finale, te je završio natjecanje na 16 mjestu.

Seniori su prvog dana nastupali u tri posade. U dvojcu bez kormilara nastupili su Josip Stojčević sa veslačem ''Gusara'' Alenom Banovcem, te braća Marin i Branko Begović. U konkurenciji seniora do 23 godine nastupili su Toni Bilan i Vanja Bušić.

Posada Stojčević - Banovac je u svojoj eliminacijskoj utrci vodila dosta izjednačenu borbu, ali je na kraju zauzela treće mjesto i za jednu sekundu izgubila mjesto u finalu. Braća Begović su također osvojila treće mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini, što nije bilo dovoljno za finale dok su u finalu B zauzeli peto mjesto, a Stojčević i Banovac šesto. Vanja Bušić i Toni Bilan nisu uspjeli ući u finale utrke dvojaca seniora B zauzevši četvrto mjesto u svojoj skupini.

Drugog dana regate veslale su se kombinirane posade u većim disciplinama prema plasmanu iz prethodnog dana. Marin Mašina je nastupio u dvojcu na pariće sa veslačem ''Gusara'' Dujom Dumanićem i za razliku od prvog dana uspio ući u finale gdje su zauzeli šesto mjesto. Nakon utrke dvojaca na pariće nastupio je još i u kombiniranom četvercu na pariće sa veslačima ''Mladosti'' Matijom Sudićem i Vedranom Radonićem i veslačem ''Korane'' iz Karlovca Darijom Šabićem te osvojio prvo mjesto u finalu ispred posade ''Dravskih elektrana'' iz Maribora.

Marko Đurica i Karlo Bilić veslali su četverac bez kormilara sa veslačima ''Iktusa'' Markom Zelenićem i Matejom Srbom i isto uspjeli ući u finale gdje su zauzeli četvrto mjesto.

Kod seniora su se također veslali četverci, a naši seniori Josip Stojčević, Marin Begović i Branko Begović nastupili su zajedno sa veslačem ''Iktusa'' Matom Mogušem ali nisu uspjeli izboriti finale, osvojivši četvrto mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini. U finalu B su osvojili prvo mjesto.

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr