2. Regata Svjetskog kupa - München

21. lipnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Josip Stojčević nastupio je u posadi hrvatskog četverca bez kormilara na drugoj regati Svjetskog kupa u Munchenu i osvojio sedmo mjesto. U posadi četverca veslali su još Alen Banovac iz ''Gusara'', Ante Janjić iz ''Iktusa'' te Marin Bogdan iz riječkog ''Jadrana'' odnosno isti veslači kao i na prvoj regati Svjetskog kupa održanoj u Banyolesu.

Druga regata Svjetskog kupa okupila je nešto više posada nego li prva regata u Banyolesu, pa je tako prva utrka četveraca bila za ulazak u polufinale odnosno među dvanaest posada. Četverac je osvajanjem trećeg mjesta u svojoj skupini ušao u polufinale u kojem je osvojio četvrto mjesto što nije bilo dovoljno za finale. Isti dan održana je i utrka finala B u kojem je četverac osvojio prvo mjesto odnosno sedmo ukupno, u utrci u kojoj je vodio od početka do kraja utrke.

Veliki uspjeh na regati postigao je četverac na pariće ''Mladosti'', ''Trešnjevke'' i ''Iktusa'' u sastavu: Valent Sinković, Martin Sinković, Damir Martin, i David Šain, koji nakon što je u prvoj utrci pobijedio olimpijske pobjednike Poljake, isto ponovio i u finalu gdje je u odličnoj utrci u finišu prestigao ponovno poljsku posadu.

Sve rezultate sa regate pogledajte na portalu worldrowing.

Zadnja regata Svjetskog kupa tradicionalno se održava u Luzernu.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr