2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik

4. travnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Poslije odgode od sedam dana zbog lošeg vremena, sezona kupa Dalmacije nastavljena je drugom regatom u Zatonu kod Šibenika. Regata je održana po mirnom vremenu ali uz povremenu kišu koja je veslačima otežavala zagrijavanje.

Veslači ''Jadrana'' na regati su osvojili sedam prvih, pet drugih i tri treća mjesta i pobijedili u ukupnom poretku u kategoriji mlađih juniora, te u ukupnom poretku regate zauzeli prvo mjesto.

Kod juniora pobjede su ostvarile posade koje su i na prvoj regati u Splitu također slavile u svojim disciplinama: četverac bez kormilara u sastavu: Ivan Lulić, Ante Zrilić, Josip Jurjević i Dino Bajlo, dvojac bez kormilara Marko Đurica i Karlo Bilić, samac Marin Mašina i osmerac u sastavu: Josip Jurjević, Ivan Lulić, Karlo Bilić, Dino Bajlo, Roko Pekić, Ante Zrilić, Ante Pešić, Marin Mašina i kormilar Kristian Zelić koji je ponovno bio bolji od osmerca ''Gusara'', ovaj puta malo uvjerljivije nego li na regati u Splitu.

Mlađi juniori su kao i juniori bili vrlo dobri pobijedivši u disciplinama samca, gdje je pobijedio Mile Čakarun ispred svojeg kolege Mate Ledenka, zatim u dvojcu na pariće kojeg su veslali Ante Antišin i Marko Perić, te u četvercu na pariće u kojem su nastupile dvije naše posade, a pobijedila je posada u sastavu: Vito Žuvanić, Željko Batur, Ivan Bezinović i Josip Pavić, dok je druga bila posada: Antun Plenković, Ivan Pažanin, Adrian Udovičić i Marin Erslan. Drugo mjesto još su kod mlađih juniora osvojili druga posada dvojca na pariće Ivan Zubčić i Mihovil Maričić i dvojac bez kormilara Filip Florani i Antonio Adžić.

U dvojcu bez kormilara seniora nastupili su Branimir Vujević i Toni Bilan i osvojili drugo mjesto iza posade ''Gusara'' i Branko Begović i Marin Begović koji su bili treći, a ovo im je bila prva ovogodišnja utrka.

Kadetski četverac na pariće u sastavu: Mario Perić, Luka Baričević, Roko Salama i Bepo Šoša osvojio je drugo, a samac kadeta Luka Karamarko i dvojac na pariće kadeta Toma Čepinac i Ivan Smrkinić treće mjesto.

Slijedeća regata kupa Dalmacije održati će se u Dubrovniku krajem travnja.

Rezultate pogledajte u rubrici rezultati, a slike sa regate pogledajte u fotogaleriji.

*****************************************
Dok su njegove kolege nastupale u Šibeniku, Josip Stojčević nastupio je na regati kontinentalnog kupa Miljenka Finderlea u Zagrebu, gdje je nastupio u disciplini dvojca bez kormilara seniora sa veslačem ''Gusara'' Alenom Banovcem i osvojio prvo mjesto.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr