1. Regata Svjetskog kupa - Banyoles

31. svibnja 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Međunarodna sezona otvorena je prvom regatom Svjetskog kupa u Banyolesu na kojem je nastupio Josip Stojčević u četvercu bez kormilara sa veslačima ''Gusara'', ''Iktusa'' i riječkog ''Jadrana''.

Četverac je osvojio šesto mjesto u finalu. Regatu su započeli osvajanjem petog mjesta u prvoj utrci eliminacija te nisu uspjeli izravno ući u finale, ali su se dobrim veslanjem kroz utrku repasaža i osvajanjem drugog mjesta iza posade Francuske ipak uspjeli probiti do finala.

U posadi četverca uz Josipa Stojčevića veslali su Alen Banovac iz ''Gusara'', Ante Janjić iz ''Ikusa'' te Marin Bogdan iz riječkog ''Jadrana''. Ova posada je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine osvojila brončanu medalju.

Od ostalih hrvatskih posada koje su nastupile na regati odličan uspjeh postigli su braća Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće osvajanjem trećeg mjesta, kao i druga posada dvojca na pariće Damir Martin i David Šain koja je zauzela četvrto mjesto.

Slijedeća regata Svjetskog kupa održati će se u Munchenu.

Rezultate 1. regate Svjetskog kupa možete pogledati na portalu worldrowing.

 

 

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr