1. Regata kupa Dalmacije - Memorijal Zlatko Celent - Split

14. ožujka 2009. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta

Veslačka sezona otvorena je prvom regatom kupa Dalmacije, koja je održana u Splitu, na kojoj su veslači ''Jadrana'' osvojili deset prvih mjesta i pobijedili u ukupnom poretku u kategorijama mlađih juniora i juniora.

Na regatnoj stazi u Spinutu po lijepom i sunčanom vremenu, sa malo vjetra, okupili su se svi dalmatinski veslački klubovi koji su nastupili raspoređeni u 191 posadu s više od 200 veslača.

Najzanimljivija utrka dana sigurno je bila ona seniorskih dvojaca bez kormilara, memorijalna utrka u počast Zlatka Celenta, legende splitskog ''Gusara'' i hrvatskog veslanja u kojoj je pobijedila kombinirana posada ''Jadrana'' i ''Gusara'' u sastavu Josip Stojčević i Alen Banovac. U toj utrci nastupile su još dvije posade ''Jadrana'', prva posada u sastavu Branimir Vujević i Toni Bilan koja je zauzela treće mjesto i juniorska posada Marko Đurica i Karlo Bilić koja je stigla peta na cilj.

Od ostalih utrka vrlo interesantna je bila i zadnja utrka osmeraca juniora u kojoj su naši juniori u vrlo napetoj utrci pobijedili osmerac ''Gusara''. Osmerac su veslali: Marin Mašina, Josip Jurjević, Ivan Lulić, Sandro Demo, Dino Bajlo, Stipe Kuman, Ante Zrilić, Ante Pešić i kormilar Kristian Zelić.

Prva mjesta još su ostvarili četverac bez kormilara juniora Ivan Lulić, Ante Zrilić, Josip Jurjević i Dino Bajlo, samci mlađih juniora Mile Čakarun i Mate Ledenko, dvojac na pariće mlađih juniora Roko Pekić i Marko Perić, dvojac bez kormilara juniora Marko Đurica i Karlo Bilić, samac juniora Marin Mašina, četverac na pariće mlađih juniora Vito Žuvanić, Željko Batur, Ivan Bezinović i Josip Pavić i dvojac bez kormilara mlađih juniora Filip Florani i Antonio Adžić.

Drugo mjesto osvojili su dvojac bez kormilara juniora Sandro Demo i Ante Pešić i četverac na pariće mlađih juniora Antun Plenković, Ivan Pažanin, Adrian Udovičić i Marin Erslan.

Slijedeća regata kupa Dalmacije održati će se u Šibeniku.

Rezultate utrka pogledajte u rubrici rezultati.

Slike sa regate pogledajte u foto galeriji.

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr