SP seniora do 23 godine - Brandenburg

20. srpnja 2008. Piše: P. M. Foto: rudern.de | preuzmi pdf format teksta |

Veslač "Jadrana" Josip Stojčević koji je nastupio u posadi hrvatskog četverca bez kormilara na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Brandenburgu u Njemačkoj osvojio je brončanu medalju.

Josip Stojčević je nastupio u kombiniranom četvercu bez kormilara sa veslačima "Gusara" Alenom Banovcem, "Iktusa" Antom Janjićem i Marinom Bogdanom iz "Jadrana" Rijeke.

Četverac bez kormilara je svoju prvu utrku završio na trećem mjestu te je morao u repasaž gdje je pobijedio te se tako plasirao u polufinale. Polufinalna utrka četveraca je bila odgođena zbog oštećenja čamca posade Velike Britanije, a u odgođenoj utrci naš četverac je zauzeo drugo mjesto i plasirao se u finale u kojem je osvojio treće mjesto iza posada Njemačke i Italije.

Ovo je za Josipa Stojčevića treća medalja sa velikih natjecanja, nakon dviju medalja sa Svjetskih prvenstava za juniore u Ateni 2003. i Barceloni 2004.

Druga naša posada koja je nastupila na prvenstvu je bio dvojac bez kormilara koji su veslali braća Branko i Marin Begović. Prvog dana natjecanja dvojac bez kormilara je zauzeo treće mjesto iza posada Argentine i Grčke te je kao i četverac morao u repasaž za ulazak u polufinale. U repasažu je dvojac pokazao puno bolje veslanje te je uspio pobijediti ispred posade Kanade i ući u polufinale. Polufinale dvojaca je održano u subotu ali nažalost naš dvojac se nije uspio plasirati u finale sa osvojenim četvrtim mjestom. U B finalu braća Begović zauzela su četvrto mjesto, odnosno deseto u ukupnom poretku.

Od ostalih hrvatskih posada koje su ušle u finale srebrnu medalju su osvojili veslači "Mladosti" braća Valent i Martin Sinković.

Rezultate utrka možete pogledati na portalu worldrowing, a rezultate veslača "Jadrana" kroz povijest na ovom natjecanju pogledajte ovdje.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr