1. Regata Svjetskog kupa - München

11. svibnja 2008. Piše: P. M. Foto: www.canottaggio.org | preuzmi pdf format teksta |

Četvorica veslača "Jadrana" nastupila su u posadi hrvatskog osmerca na prvoj regati Svjetskog kupa koja se održala na olimpijskoj stazi u Munchenu i osvojila šesto mjesto u finalu. U osmercu su nastupili Branimir Vujević, Josip Stojčević, Branko Begović i Marin Begović koji su veslali zajedno sa veslačima "Mladosti" Vitomirom Čavrljem i Lenkom Dragojevićem, "Iktusa" Antom Janjićem, "Jadrana" iz Rijeke Marinom Bogdanom i kormilarom Silvijom Petriškom iz "Croatije".

Regata je počela u četvrtak sa prvim eliminacijskim utrkama, a osmerac je svoju prvu utrku imao u petak popodne i u svojoj skupini bio treći iza posada Velike Britanije i Australije, a ispred Poljske i Švicarske. Pošto je samo pobjednik skupine izborio izravno finale, osmerac je morao u repesaž koji je održan u subotu popodne. U repasažu je osmerac bio drugi iza posade Njemačke i tako izborio finale

U finalnoj utrci održanoj u nedjelju osmerac je zauzeo šesto mjesto, a u toj utrci je puhao bočni kontra vjetar tako da su posade koje su finale izborile kroz repasaž dobile nepovoljnije staze, a među njima je bila i naša te su imali male šanse za borbu sa veslačima u zaštičenijim stazama.

Ovo je bila prva provjera za naše veslače prije finalne kvalifikacijske regate za Olimpijske regate u Pekingu koja će se održati u Poznanu u Poljskoj, na kojoj je ostalo samo jedno mjesto u disciplini osmerca.

Od ostalih hrvatskih posada u finalu, braća Skelin u dvojcu bez kormilara su osvojila prvo mjesto, a dvojac na pariće Mario Vekić i Ante Kušurin četvrto.

Rezultate osmerca pogledajte u rubrici rezultati, video dijela finalne utrke osmeraca u rubrici video arhiva, a za slike kliknite ovdje.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr