Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre - Poznan

18. lipnja 2008. Piše: P. M. | preuzmi pdf format teksta |

Veslači "Jadrana" koji su su nastupili u sastavu hrvatskog osmerca na finalnoj kvalifikacijskoj regati koja je održana u Poznanu u Poljskoj nisu uspjeli izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Četvorica veslača "Jadrana" Branimir Vujević, Josip Stojčević, Branko Begović i Marin Begović su nastupila u osmercu reprezentacije zajedno sa veslačima "Mladosti" Vitomirom Čavrljem i Lenkom Dragojevićem, "Iktusa" Antom Janjićem, "Jadrana" iz Rijeke Marinom Bogdanom i kormilarom Silvijom Petriškom iz "Croatije".

Za odlazak na Olimpijske igre u Peking osmerac je morao pobijediti u konkurenciji od osam posada među kojima  su im glavni konkurenti bile posade Nizozemske, Francuske, Italije i Rusije.

U prvoj utrci osmerac je osvojio treće mjesto te je morao u repasaž kroz koji je osvajanjem drugog mjesta ušao u finalnu utrku u kojoj je držao priključak do 1000m, a onda je uslijedio pad i borba sa Švicarcima za treće mjesto, međutim ta borba je izgubljena i završavaju na četvrtom mjestu. Pobjedu i odlazak na Olimpijske igre izborio je osmerac Nizozemske.

Nakon 1. regate svjetskog kupa u Munchenu na kojoj je ovaj osmerac izborio finale nadali smo se da će osmerac ipak izboriti nastup u Pekingu, ali na ovoj posljednjoj regati se ipak nisu snašli najbolje, a pošto u ovoj posadi osmerca osim štrokera Branimira Vujevića sjede sve vrlo mladi veslači čije vrijeme tek dolazi, za nadati se je da će u godinama koje su pred njima ipak naplatiti svoj trud sa kvalitetnijim rezultatima.

Nažalost, sa ovim prestaje i neprekinuti niz nastupa na Olimpijskim igrama veslača "Jadrana" još od Olimpijade u Seoulu 1988., a nadamo se da je početak novog niza već za četiri godine u Londonu 2012.

Rezultate utrka možete pogledati u rubrici rezultati.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr