Croatia open 2008 - Zagreb

6. travnja. 2008. Piše: P. M. Foto: VSZ | preuzmi pdf format teksta |

Na međunarodnoj regati Croatia open u Zagrebu, koja se održala 25. puta po redu na regatnoj stazi jezera "Jarun", nastupilo je pet naših seniora i četvorica juniora koji su nastupali u petak i subotu.

U subotu, prvog dana natjecanja seniori su nastupali u dvojcima bez kormilara. Ujutro su održane eliminacijske utrke u kojima su nastupili u prvoj grupi Branimir Vujević i Josip Stojčević kao naša prva posada i zauzeli drugo mjesto iza Slovenaca Piriha i Kolandera u dužinu čamca što je bilo dovoljno za prolaz u finalnu utrku. U trećoj eliminacijskoj grupi dvojaca nastupile su naše druge dvije posade Branko i Marin Begović koji su zauzeli treće mjesto i Hrvoje Marić koji je veslao sa Silviom Šupićem iz splitskog "Gusara" i zauzeo četvrto mjesto što nije bilo dovoljno za finale te su obadvije posade završile u finalu B.

Popodne su se veslale finalne utrke. U finalu A dvojca bez kormilara Branimir Vujević i Josip Stojčević su zauzeli šesto mjesto dok su Hrvoje Marić i Silvio Šupić bili prvi u B finalu dvojaca nakon velike borbe sa braćom Begović koja su bila druga.

Juniori su u subotu ujutro također veslali eliminacijske utrke. Naši veslači nastupili su u samcu i dvojcu bez kormilara. U dvojcu bez kormilara nastupili su Toni Bilan i Frane Markulić i u svojoj grupi zauzeli drugo mjesto i tako ušli u finale A. U popodnevnom finalu osvojili su četvrto mjesto.
U samcu su veslali Marko Đurica koji je zauzeo drugo mjesto u svojoj grupi i Karlo Bilić koji je bio peti te nijedan nisu ušli u A finale.

U nedjelju su seniori veslali kombinirane četverce bez kormilara. Branimir Vujević i Josip Stojčević su veslali sa veslačima "Mladosti" Vitomirom Čavrljom i Lenkom Dragojevićem kao posada HVS1 i na kraju zauzeli peto mjesto u finalu A. Branko i Marin Begović su veslali u kombinaciji HVS4 zajedno sa veslačima "Jadrana" iz Rijeke Marinom Bogdanom i "Iktusa" Antom Janjičem i zauzeli četrvto mjesto u finalu A, dok je Hrvoje Marić veslao u kombinaciji HVS3 s Martinom Roguljom (HAVK "Mladost"), Silviom Šupićem (HVK "Gusar"), Marcom Franjulom (VK "Trešnjevka") i zauzeo prvo mjesto u finalu B.

Drugi dan su i juniori veslali u kombiniranim posadama. U četvercu bez kormilara su nastupili Toni Bilan i Frane Markulić zajedno sa veslačima "Jadrana" iz Rijeke Domagojem Dumančićom, Karlom Udovičićem i osvojili drugo mjesto u finalu A.
Karlo Bilić i Marko Đurica nastupili su kao klupska posada u dvojcu na pariće i zauzeli drugo mjesto u svojoj grupi u eliminacijama, što nije bilo dovoljno za finale A, a u finalu B su zauzeli četvrto mjesto, odnosno deseto ukupno.

Rezultate naših posada pogledajte u rubrici rezultati.

 

ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr